Welcome!

about

IMG_1564

Det är nog ändå resan som är målet! Cykel handlar kanske mer om känsla och glädje än jakt på gram och sekunder. Människorna, gemenskapen och det kreativa uttrycket! Att utgå från sig själv och vad man gillar, att pröva nya stigar och vägar för att se vart de leder! Upcyclebicycle handlar om mitt cykelintresse, gemenskapen och kanske något så enkelt som att ta en god kopp espresso tillsammans.

Visst! Jag jagar också sekunder, placeringar och prestationer ibland och visst finns det en poäng i att se hur långt man kan pressa sig själv! Visst har jag kört IronMan och visst har jag kört cykellopp och jag måste erkänna att det på många sätt är helt fantastiskt. Däremot är det kanske inte alltid där jag hittar den där genuina känslan av frihet och tillfredsställelse. Känslan av att vara helt uppslukad av nuet, att flyta fram över snabba skogsstigar, doften av koda och känna hur solen värmer i nacken. Att känna den intensiva livsnärvaron när man, totalt fokuserad, kör downhill nerför ett fjäll eller utför en brant ravin. Känslan av total närvaro och frihet!

Att sy cykelkepsar har blivit något närmast meditativt. Det upptar liksom lagom mycket uppmärksamhet för att stilla sinnet och njuta av nuet! Lite bra musik i bakgrunden, dricka varmt kaffe och till ljudet av symaskinen låta tankarna flöda fritt! Lite av samma känsla man får av att vara ute och cykla landsväg eller springa en lite längre runda i lagom tempo. Det är på något vis ofta i det tillståndet, tankarna faller på plats och jag får mina bästa idéer.

Kaffe är kanske inte bäst på jobbet utan snarare i en skogsglänta efter en rask cykeltur över stock och sten. Kaffe smakar nästan alltid bättre utomhus och tillsammans med rätt människor! Ett gott kaffe blir bara bättre med rätt inramning! Jag älskar kaffe och i synnerhet espresso! Livet är för kort för att dricka dåligt kaffe och om jag fick bestämma borde bra kaffe nästan vara en mänsklig rättighet.

Cyklar är något jag ständigt återkommer till. Man slipper leta parkeringsplats, man slipper bilköer, man får frisk luft, motion och man blir glad! Det kan vara ett bra transportmedel, ett tränings eller tävlingsredskap, ett sätt att få utlopp för sin äventyrslust och kreativitet eller något vackert att hänga upp på väggen när man kommer hem.

Cyklar får mig att le!