Welcome!

Blog

upcyclebicycle RAW

IMG_1678

Upcyclebicycle handlar, på något plan, om att ta sådant vi gillar och göra om det på vårt sätt!

När jag hittade nya, högkvalitativa och riktigt fina ramar i en (i mitt tycke) gräslig smurfblå färg såg jag en möjlighet! Jag har sedan en tid ruvat på en idé och velat göra cyklar i rå, borstad aluminium. Konceptet RAW föddes! Designen är enkel: Rå aluminiumram med vår logga, svarta hjul, svarta bromsar och Brooks cambiumsadel. Lagom upprätt körställning gör att du bekvämt kan ta den till jobbet eller köra den riktigt hårt när du så önskar.

En cykel ska vara trevlig att titta på samtidigt som funktion är något av det viktigaste. Därför har vi sett till att funktionen harmonierar med formen och använt oss av komponenter med bra kvalité. Cyklar är till för att användas och slitas på. Det blir något speciellt när man ser svetsfogar och linjer efter slipning. En ram i ett material som aluminium åldras också med värdighet och blir bara snyggare ju mer cykeln används. Det blir, av förklarliga skäl, inte heller några flagor i ”lacken” utan oönskade märken slipas enkelt bort med fint våtslippapper och autosol.

Cykeln går att beställa i storlek 53, 55.5, 57.5 och 60 cm och det är bara att kontakta oss för konsultation kring vilken storlek som passar dig. Det vi utgår från är ditt innerbensmått, din längd, hur erfaren du är och hur du vill använda cykeln. Cykeln på bilden kostar 8900 kr men går att få med exempelvis MICHE-hjul mot pristillägg.

Ramarna skyddas av ett tunt lager vax, vilket man gärna kan fortsätta att lägga på någon gång ibland, eller så skiter man i det. Bomba ramen med stickers, skriv på den eller kör den som den är. Använd den, slit på den och låt den bli din.

Vi är (som du säkert redan vet) en liten firma och du får räkna med att det kan ta ett par månader innan vi har din cykel klar.

One Comment

  • Ola on Feb 08, 2016

    Kul!