Welcome!

Archives

February, 2015

Cyklar och bra kaffe hör ihop!

IMG_1532

Nu kan upcucle-bicycle erbjuda ett riktigt trevligt kaffe från BALCK COFFEE!

Själv uppskattar jag verkligen ett bra kaffe och när jag för första gången stoppade Velo i kvarnen och bryggde min första espresso (på det kaffet) spred sig en känsla av välbefinnande och jag insåg att jag hittat något utöver det vanliga!

Testa Velo från BALCK COFFEE, så vågar jag lova att du inte blir besviken!

cykelkepsar i återvunnet denimtyg

IMG_1474

När jag fick idén, att göra cykelkepsar i återvunnet denimtyg, kändes den självklar! Naturligtvis måste jag ha en serie cykelkepsar av återvunna jeans!

Vi använder mycket jeans idag och plagget har utvecklats från ett rent arbetarplagg till något vi kan använda i nästan alla sammanhang! Att jeans inte längre är ett arbetarplagg gör att det är ganska enkelt att hitta tunnare kvaliteter som är utmärkta när man vill sy cykelkepsar.

Jag älskar jeans och jag älskar den stora variationen av denimtyg, tvättar och nyanser! Jeans blir slitna, nötta, får hål eller så passar de helt enkelt inte som man tänkt sig. Jag lagar alltid mina favoritjeans så länge det bara går och tycker nog knappast att det finns skönare och snyggare plagg än ett par väl inslitna jeans!

Allt denimtyg passar naturligtvis inte till kepsar! Man får leta och välja ut! Det man vill hitta och sortera fram är de lite tunnare jeansen med snygga slitningar. Det blir en del turer till secondhandbutiker och en del får jag av vänner och bekanta. När jag köper så gör jag det i första hand av organisationer som jobbar med olika former av välgörenhet. Det hade självklart varit enklare att bara köpa nyproducerat denimtyg men det blir ju inte lika spännande och roligt!

När jag hittar de ”rätta” denimtygen syr jag cykelkepsar. Denimtyg slits och patineras olika och det gör följaktligen också att det inte finns två kepsar som blir likadana, utan alla blir unika! När man sedan använder och tvättar sin keps fortsätter processen och en cykelkeps i denimtyg blir bara snyggare ju äldre och mer insliten den blir!

Nysnö!

IMG_1455

Tre cm nysnö och -1 grad! Det yr lite lätt runt däcken. Bra fäste! Framåt och i rörelse! Lycka och välbefinnande!